torsdag den 14. april 2011

Hollandaise a la River Cottage direkte i æggeskallen

Prøv lige at se. hvor smukke de her grønne stængler er


På et tidspunkt viste DR1 serien om den engelske kendiskok Hugh og stedet River Cottage, her serverede han en klassiker. Asparges med hollandaise, finten var bare, at i stedet for at stå og piske saucen op fra bunden begik gæsterne den selv direkte ved bordet. Det måtte prøves.


Kog et smuk økoæg til det er blødkogt og bank toppen af det.


I River Cottage programmet have Hugh en form for essens gæsterne kunne dryppe i ægget. Jeg har ingen anelse om, hvordan han lavede den, så jeg valgte at bruge citronsaft til at give syrligheden, der jo netop er den smukke balance i en Hollandaise.
   På kniven nederst i billedet ligger allerede en smørklat klar.

Dyp citronsaft i blommen, min balance blev ramt ved 10-12 dråber.
smut smørklatten ned i blommen.
Salt og peber.

Rør rundt med Asparges - her er de rå, for det kan jeg lide. Hugh damper sine.


- Spis!!

Og hvordan smager det så? Æg og Asparges smager godt. Basta. Det er ikke ligeså raff som en ægte hollandaise, men det er sjovt og giver et lege element til maden, som jeg godt kan lide. Og jeg vil helt sikkert smide sådan et par æg, med gudesmukke øko-asparges efter gæster som en lille pre-forret, men jeg vil overveje at forsøge med Æbleeddike i stedet for citron.

Jeg har før nævnt at en charterferie truer i nærmeste fremtid. Nu har jeg modtaget et katalog for airshoppen, hvor jeg kan bestille dutyfree. I dette katalog er der Bag-in-box gin. 2 liter. Fuldstændig som en rødvin, bare 2 liter og bare med gin.UNDSKYLD?!! Men er det ikke det smukkeste, man nogensinde har hørt!! Nogen der har nummeret til Nobel-komitéen?

5 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Hov, det program kan jeg godt huske. Det er nemlig en super ide - blødkogte æg og asparges - match made in heaven.
    Tak for påmindelsen og tippet om æbleeddiken. Det kommer lige på min madliste. Jeg tror min asparges bliver viklet i lidt bacon/tørret skinke.
    Dejlig blog du har dig,
    SS

    PS stavefingrene nægter at arbejde sammen i dag.

    SvarSlet
  3. Spændende ide at vikle dem, det vil jeg holde øje med, at du prøver af :-) Og mange tak for rosen!

    SvarSlet
  4. Jeg så også det program - og har glemt alt om det igen, lige indtil nu :-) Er vild med ideen og vil prøve det i næste uge når jeg får mine asparges fra Aarstiderne til påske.

    How much for the gin?

    SvarSlet
  5. Giver ingen mening, at jeg huskede den. Ligner ikke mig!!

    150,- sgu. Genialt. Bliver helt rørstrømsk igen!

    SvarSlet