fredag den 6. maj 2011

Araber kompot, saft og Sprut-boble-drik ud ad en enkelt gryde.

Lydmanden finder det overordentlig morsomt at sige araber i stedet for rabarber, og nu har han smittet mig. Helt ærligt - kan man skrue ned for en lydmand?? Det kunne virkelig være smart! Måske er han bare kåd fordi ferie er om få dage og jeg har givet ham alkohol.

Altså. Jeg fik de her rabarber fra Årstiderne, og havde ikke lige været den sejeste-du-må-ikke-spilde-mad-type, forstået på den måde, at de var ovre deres bedste spændstighed, men så kan en klog kone jo bare lave saft og kompost... undskyld... KomPOT. Jeg fandt inspiration på Pol.dk.

man tager:
400 gram vinrabarber i 3-4 cm stykker
saft af halv citron
skal af halv ØKO-citron
ca. 100 gram sukker
halv vaniliestang og marv. Befriet fra hinanden.
En halv liter vand.

kog i 10-15 minutter, til araberne er møre. RABARBERNE!
Smid finmasket dørslag (jeg ved hvorfor det hedder dørslag, gør du?!) eller si over en skål, og si indholdet af gryden. I dørslag/si er der kompot, i skålen er der saft. (ps: Det grønne ved siden af er Ramløgsalt, lækkert!)


Her syntes jeg at saften var lidt tynd og sur, så jeg kogte den ind i 10 minutters tid med et par sp.ske rørsukker. Imens skoldede jeg en flaske og rystede den helt vildt med lidt cognac. Bagefter smed jeg Cognac'en op i kompotten.
Se den pæne, pæne, pæne saft. Ammenaltså den farve!

Sådan her endte Cognac-kompotten livet:

Nederst er der knuste makroner, så kompotten, øverst er der flødeskum pisket med lidt vanilje.

Og her er det halvdelen af saften der skal dø:

Godt med rabarbersaft i vinglas, toppet med (en hel flaske) Asti, men alt med bobler kan bruges til formålet. Det må bare ikke smage direkte grimt. Bagefter nød vi dem vindueskarmen, med benene ud af vinduet.

I får den lige igen:
MUHAHAHAHAHAHAH!!!! (Pps: farven var altså ens. Det er noget med lyset)

9 kommentarer:

 1. Jeg synes bare det er så blæret overskuds-agtigt at lave sin egen saft! Lige til at give os andre helt vildt dårlig samvittighed! LOL. Den ser ski smækker ud - elsker bare den farve. Gad vide, hvad der ville ske, hvis man lavede noget mojitos-agtigt drikkelse ... jeg tænker mynte også må være skønt sammen med den der arabersaft....
  Nå men må du få en lyserød weekend
  KH Tante Virkelig Sur

  SvarSlet
 2. Overskud - siger damen der laver sin egen Lemoncurd OG kage til kollegerne??!! Mojitos er en helt helt genial ide, ligesom jeg faktisk tror at kardemomme eller stjerneanis også kunne give et spændende kick. Men mynte! Helt sikkert!! Har noget spændende Genever fra Thylandia, måske en ny nordisk mojito... hm....

  SvarSlet
 3. naaajjjj nu får jeg lyst til mojitos med din rabarber.......kom så med det!

  SvarSlet
 4. :-D Men nu drikker jeg jo rødvin ;-)
  I morgen, når jeg har pakket kufferten og fået voxet benene, så skal jeg nok begå en araber-mojito inden jeg smutter til gadefest i blågårdsgade!

  SvarSlet
 5. Det virkelig overskudsagtige er da at have et helt andet gastronomisk projekt med på et af billederne, og så kun kommentere det i en parantes (som jeg forresten troede var en uskik?) ;-)
  Og hit så med forklaringen på det dørslag inden du smutter sydpå!

  SvarSlet
 6. Kære Frk. Skjold,

  Jeg beklager, at jeg skriver det her som en kommentar: Jeg har forsøgt at kontakte dig, men har ikke kunnet finde kontaktoplysninger her på bloggen. Du er blevet nomineret til FDB's konkurrence, Danmarks bedste madblogger. Den kan du læse mere om her: www.viskalspise.dk/madblogger

  Jeg ville gerne kontakte dig for at høre, om du vil være med i konkurrencen. Du kan læse det brev, jeg gerne ville have sendt dig her: http://www.fdb.dk/Medieliste/Download/Dokumenter/nominering.pdf

  Du må endelig slette kommentaren, hvis du har lyst.

  Mvh
  Henrik Harder, FDB

  PS. I min verden er der intet bedre end "arabere" og flødeskum :o)

  SvarSlet
 7. Wow - det havde jeg ikke lige set komme... sikke en ære :-)

  SvarSlet
 8. Hvis det her var facebook ville jeg herrelike din nominering! Nu nøjes jeg med at sige tillykke og at du er for sej!

  SvarSlet
 9. Iben - takker, jeg er sørme også en smule stolt!!

  Ditte - parentes er totalt ulovlig. Gør som jeg siger, ikke som jeg gør!! Oooog: Ordet dørslag kommer af plattysk. dörslag, dorchschlag, ty. Durchschlag egl. 'gennemslag'.

  SvarSlet